Jag fick ett roligt uppdrag att baka minimuffins till ett barnkalas. 
I got a fun task to bake mini cupcakes for a birthday party.
Minimuffins
26 st
 
1 ägg
0,75 dl strösocker
0,5 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
50 g smält margarin
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
en liten nypa salt
 
Vispa ägg, socker och vaniljsocker tills det är fluffigt. Rör ner mjölk och margarin försiktigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och saltet i en bunke, rör ner i äggsmeten. Häll i formar och grädda ca 10 minuter i 200 grader.

Smörkräm-frosting

125 g smör
250 g florsocker
2 msk  mjölk
ev. kakao / smält choklad / hushållsfärg

Smöret och mjölken skall vara rumstempererade. Vispa ihop smör och socker med elvisp. När väl blandat, häll i mjölk och valfri smaksättare. Vispa tills den är slät och krämig.

Mini cupcakes
26 pieces

1 egg
0,75 dl sugar
0,5 tsp vanilla sugar
1 dl milk
50 g melted margarine
2 dl flour
1 tsp baking powder
a small pinch of salt
 
Beat egg, sugar and vanilla sugar until fluffy. Stir in milk and margarine gently. Mix flour, baking powder and salt in a bowl, then stir it in the egg mixture. Pour into molds and bake about 10 minutes at 200 degrees.

Buttercream Frosting

125 g butter
250 g icing sugar
2 tbsp milk
cocoa powder / melted chocolate / food color

Have butter and milk at room temperature. Beat together the butter and sugar with an electric beater. Once well combined, add the combined milk and your choice of taste. Beat until smooth and creamy.